New York Belediye Başkanı Eric Adams’a Federal Soruşturma: Türkiye de İddiaların Odağında

New York Belediye Başkanı Eric Adams, federal yolsuzluk soruşturmasıyla karşı karşıya. Suçlamalar arasında Türk hükümetiyle yasadışı kampanya bağışları iddiası da bulunuyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, görevdeyken suçlanan ilk belediye başkanı olarak çok sayıda federal yolsuzluk soruşturmasının hedefi haline geldi. Üç yıl önce New York’un belediye başkanlığına seçilen Adams, kendisine yöneltilen suçlamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti.

Yasadışı Kampanya Bağışları ve Türkiye İddiaları

Soruşturmanın önemli bir parçasında, Adams’ın belediye başkanlığı kampanyasının yabancı kaynaklardan yasadışı kampanya bağışları almak için Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığı inceleniyor. Ayrıca, Adams’ın geçmişte New York’taki Türkevi’nin yapımı için şehir itfaiye komiserine baskı yapıp yapmadığı da araştırılıyor.

FBI ve Soruşturma Detayları

Adams’ın elektronik cihazlarına el konulurken, FBI tarafından Adams’ın baş bağış toplayıcısı Brianna Suggs’ın evinde de bir arama gerçekleştirildi. Suçlamalar henüz kesinleşmemiş olsa da Adams, New York sakinlerinden “dua ve sabır” istedi ve masum olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: