Netanyahu’ya İHA ile Suikast Girişimi: Bölgeye Giriş Çıkış Yasaklandı

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik suikast girişimi sonrası Kayserya'da bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı. İHA saldırısında herhangi bir yaralanma olmadı.

İsrail’in kuzeyinde yer alan Kayserya kentinde, Lübnan’dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti. İsrail ordusu, Lübnan’dan üç İHA’nın hava sahalarına giriş yaptığını tespit etti ve bunlardan ikisinin imha edildiğini duyurdu. Ancak bir İHA’nın Kayserya’da bir yapıya isabet ettiği, olayda herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

Glilot Üssünde Alarmlar Çaldı

Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentinde bulunan Mossad ve 8200 Birimi ortak üssü olan Glilot Üssü’nde alarmlar çaldı. İsrail ordusu, başka bir İHA’nın sızma ihtimalinin olmadığını belirtti. İsrail polis sözcülüğünden yapılan açıklamada, Kayserya’daki olayın ardından bölgeye yoğun güvenlik birimlerinin sevk edildiği ve olası patlayıcı parçaların bulunması için arama-tarama çalışmaları başlatıldığı ifade edildi.

Netanyahu’nun Konutu Çevresinde Güvenlik Tedbirleri

Netanyahu’nun konutu çevresine polis ve güvenlik güçlerinin geniş çapta konuşlandığı ve konutun bulunduğu bölgeye çıkan yolların kapatıldığı bildirildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, konut çevresinde beton bloklarla güvenlik önlemleri alındığı ve sağlık ekiplerinin olay yerinde hazır beklediği görüldü. Ayrıca, bölgede uçuş yapan bir helikopterin yanından bir İHA’nın geçtiği ve ardından saldırı alarmlarının çaldığı görüntüler dikkat çekti.

Henüz saldırıyı üstlenen bir grup bulunmamakla birlikte, Hizbullah’tan saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail, bölgede güvenlik tedbirlerini artırırken, yaşanan bu olay, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimi daha da tırmandırabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: