Nasrallah Saldırısı Netanyahu’nun ABD’ye Gitmeden Önce Planlandı

New York Times'ın haberine göre İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik saldırıyı, Netanyahu'nun ABD'ye gitmesinden önce planladı.

New York Times’a göre İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı aylardır takip ediyordu. Saldırı ise Başbakan Netanyahu’nun BM Genel Kurulu için ABD’ye gitmesinden önce planlandı.

İsrailli üç üst düzey savunma yetkilisi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah‘ın yerinin aylardır bilindiğini ve geçen hafta vurulmasının planlandığını belirtti. Bu kararı hızlandıran faktör ise, Nasrallah’ın başka bir yere taşınıp izini kaybettirmesi riskinin bulunmasıydı.

80’den Fazla Bomba Kullanıldı

Yetkililerden ikisi, saldırıda 80’den fazla bomba kullanıldığını belirtti, ancak bu bombaların detayları verilmedi. İsrail’in istihbarat kaynaklarına göre, Hizbullah ajanları Nasrallah’ın cesedini cumartesi sabahı buldu ve teşhis etti. Operasyonun, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Ali Karaki ile birlikte gerçekleştirildiği doğrulandı. Üst düzey yetkililer, isimlerinin gizli kalmasını talep etti.

Netanyahu: “İran Ekseni Hayal Kırıklığına Uğradı”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, yalnızca Hizbullah’ın değil, İran ekseninin ve tüm uzantılarının hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Operasyonun, Netanyahu’nun BM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmadan önce hazırlandığı belirtiliyor.

Hizbullah’ın Yeni Lideri Safieddine Olabilir

Saldırı esnasında Nasrallah’ın kuzeni ve örgüt içinde kilit rol oynayan Haşim Safieddine, saldırı noktasında bulunmayan az sayıdaki liderden biri olarak öne çıktı. Uzun zamandır Nasrallah’ın halefi olarak görülen Safieddine’nin, Hizbullah’ın yeni genel sekreteri olarak ilan edilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: