Nasrallah: “Büyük Bir Güvenlik ve İnsani Darbeye Maruz Kaldık”

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarını “savaş sebebi” olarak nitelendirdi. Nasrallah, İsrail'in tüm kırmızı çizgileri aştığını söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan’daki patlamalar sonrası İsrail’e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Nasrallah, İsrail’in düzenlediği saldırıların tüm kırmızı çizgileri aştığını ve bu saldırıların savaş sebebi olarak kabul edileceğini söyledi.

Hizbullah Lideri Canlı Yayında Açıklamalarda Bulundu

Hasan Nasrallah, canlı yayında yaptığı açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenleri anarak, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zor günlerde sağlık çalışanlarının fedakarlıkları bizi derinden etkiledi” dedi. Nasrallah, ülkenin dört bir yanından yapılan kan bağışlarına teşekkür ederek, Lübnan halkının gösterdiği dayanışmaya vurgu yaptı.

İsrail’in Saldırıları “Savaş Sebebi”

Nasrallah, salı günü yaşanan patlamaların İsrail tarafından düzenlenen koordineli saldırılar olduğunu belirtti. İsrail’in, yüzlerce cihazı aynı anda infilak ettirdiğini söyleyen Nasrallah, bu eylemlerin sivilleri hedef aldığını ve insani etik kurallarını ihlal ettiğini vurguladı. “Bu saldırılar savaş sebebidir” diyen Nasrallah, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin yaralandığını ifade etti.

Bölge Ülkelerine Teşekkür

Nasrallah, bu zor günlerde Gazze, Lübnan ve direniş hareketlerine destek olan bölge ülkelerine teşekkür etti. İsrail’in saldırılarını lanetleyen ülkelerle dayanışma içinde olduklarını belirten Nasrallah, “Bu krizde gösterilen birlik ve dayanışma bizleri umutlandırdı” dedi.

Açıklamasından:

Hiç şüphe yok ki, direniş tarihimizde ve belki de düşmanla çatışma tarihimizde benzeri görülmemiş büyük bir güvenlik ve insani darbeye maruz kaldık.

Amerikan ve NATO desteği olduğundan düşmanın teknolojik düzeyde üstünlüğe sahip olduğunu biliyorduk.

Daha sağlam, daha kararlı, daha kararlı, daha kararlı ve tüm tehlikelerin üstesinden gelebilecek kapasitede olacağız.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: