Narin’in Katil Zanlıları Tazminat Kovalıyor: Aile, 415 Suç Duyurusu Yaptı

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: 12 avukat tutan aile, sosyal medya paylaşımlarına 415 dava açarak tazminat talep ediyor. Soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, cinayet şüphelisi olan aile bireylerinin tazminat davası peşine düştüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili Narin’in annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Salim Güran da dahil olmak üzere 12 şüpheli tutuklandı.

Cinayetin çözümü için sürdürülen soruşturma devam ederken, Güran Ailesi’nin sosyal medyada yapılan paylaşımlara yönelik olarak 415 suç duyurusunda bulunduğu ve aileye tazminat kazandırmak amacıyla 12 avukat tuttukları öğrenildi. Bu avukatların, sosyal medya paylaşımlarına dava açarak tazminat talep ettiği ve davalı tarafa arabuluculuk teklifinde bulunduğu belirtildi. Suçlamaları kabul eden tarafların, istenilen tazminat miktarını ödeyerek anlaşma sağladığı bildirildi.

Cinayet Şahin Göz Kameralarıyla Aydınlatılıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran cinayetini çözmek için askeri üs bölgesindeki ‘şahin göz’ kameralarının kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın Narin’in cansız bedenini taşıdığı anlar ortaya çıktı. Bahtiyar, 21 Ağustos günü Narin’in kaybolduğu yerden dere yatağına doğru aracını sürdü ve kızın cansız bedenini çuvala koyup 150 metre boyunca kucağında taşıdı. Kamera görüntüleri, Bahtiyar’ın çuvalı dere yatağına bırakıp cesedi büyük kaya parçalarının altına gizlediğini de doğruladı.

Cesedin Hızla Çürümesi İçin Önlem Almış

Bahtiyar’ın, cesedin akıntıya kapılmasını önlemek ve birilerinin fark etmemesi için cesedi kaya parçalarının altına sakladığı, ayrıca hızlı çürümesi için de önlemler aldığı belirtildi. Savcı huzurunda yapılan yer gösterme işlemleri ve kamera kayıtları da bu bulguları doğruladı.

Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, ailenin sosyal medya üzerinden yürüttüğü tazminat davaları ve 12 avukat tutmaları olayın dikkat çeken bir boyutunu oluşturuyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: