Narin’in Ailesine Neden Taziye Yok? Bakan Yerlikaya: “Oldukça Açık Bir Durum, Herkesin Anlayacağı Bir Tablo”

Bakan Yerlikaya, Narin'in ailesine neden başsağlığı dilemediğini açıkladı: "Oldukça açık, daha fazla bir şey demeye gerek yok. Herkesin okuduğu zaman ise anladığı bir durum. Tekrar anlatmaya gerek var mı?"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesiyle ilgili devam eden soruşturma hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, olayın aydınlatılması için dört savcının görev aldığını ve soruşturmanın hızla ilerlediğini belirtti. Gazetecilerin, “Aileye neden başsağlığı dilemediniz?” sorusuna ise Yerlikaya, “Oldukça açık bir durum, herkesin anlayacağı bir tablo. Tekrar anlatmaya gerek yok.” şeklinde yanıt verdi.

Psikososyal Destek ve Davanın Takibi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, olayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın takibinde olduğunu belirterek, çocuklar için psikososyal destek sağlandığını vurguladı. Göktaş, bakanlık olarak davaya müdahil olacaklarını ve suçluların en ağır cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Amacımız Bu Acıların Tekrar Yaşanmaması

Bakan Göktaş, olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarının devam ettiğini belirterek, amacın bu tür acıların bir daha yaşanmaması olduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yardımların sürdüğünü ve toplamda 95,9 milyar TL’lik destek sağlandığını duyurdu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: