Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme: Hediye Güran ve İki Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Hediye Güran ve iki akrabası adliyeye sevk edildi. Soruşturma genişletilerek devam ediyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün boyunca kayıp olan ve cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fuat Güran‘ın eşi Hediye Güran ile iki akrabası Ş.K. ve İ.K. adliyeye sevk edildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, amca Fuat Güran‘ın tutuklanmasının ardından, gözaltındaki şüphelilerin sorguları tamamlandı. Ek gözaltı süresi dolan Hediye Güran, jandarmadaki sorgusunun ardından dün adliyeye sevk edildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin’in akrabaları Ş.K. ve İ.K. de jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Amca Fuat Güran’ın Şüpheli Hareketleri

Olayla ilgili soruşturma genişletilirken, Narin’in amcası Fuat Güran hakkında dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Olay günü köyde olmayan Fuat Güran, bir gün sonra köye geldiğinde, jandarma ekiplerinin arama çalışmaları sırasında personeli gizlice dinlemeye çalışmıştı. Bu durum, jandarma ekipleri tarafından tutanağa geçirildi ve soruşturma dosyasına eklendi.

Sahte İhbar ve Yönlendirme

Soruşturma sürecinde Fuat Güran’ın sahte ihbarda bulunduğu ve Narin’in yanlış bir köyde olduğunu iddia ederek kolluk kuvvetlerini yanıltmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ayrıca, yangın çıkma ihtimaliyle ilgili de şüpheliye sorular soruldu. Güran, ifadesinde yangınla ilgili bilgisinin olmadığını belirtti.

“Narin Kayıp” Haberini Aldıktan Sonra Köye Döndü

Fuat Güran‘ın savcılıktaki ifadesinde, olay günü Van‘da olduğunu ve 21 Ağustos’ta akşam saatlerinde eşinden gelen telefonla Narin’in kaybolduğunu öğrendiğini söyledi. Güran, Van’dan köye dönmesinin uzun sürdüğünü belirtti ve köye vardıktan sonra olay yerine gittiğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: