Narin Güran Cinayetinde 9 Kişi İçin Tutuklama Talebi: Baba Serbest

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetinde 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 13 kişi serbest bırakılırken, soruşturma sürüyor.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden 9’u hakkında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk kararı verildi. Soruşturma kapsamında 13 kişi serbest bırakılırken, bunlardan 3’ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

Cinayetin Detayları

Narin Güran, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’da kaybolmuş ve günler süren aramalar sonucunda 8 Eylül’de cansız bedeni bir derede bulunmuştu. Olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Soruşturma ve Gözaltılar

Soruşturma çerçevesinde Narin’in babası Arif Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi E.G. de dahil olmak üzere, amcaları, kuzenleri ve yakın çevresinden birçok kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi gözaltına alınarak jandarma tarafından sorgulandı. Sorgulamaların ardından şüpheliler, sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi ve 12 saat süren savcılık ifadeleri tamamlandı.

Tutuklama Talepleri

Savcılık, 9 kişi hakkında tutuklama talebinde bulunurken, 13 kişi serbest bırakıldı. Bu 13 kişi arasında 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Soruşturma, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde devam ediyor.

Narin babası serbest kaldı, anne ve abisine ise tutuklama talebi istenenler arasında…

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: