Narin Güran Cinayetinde 22 Sanık Yargılanacak: Amca Salim Güran Baş Sanık

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin iddianame tamamlandı. 22 sanık yargılanacak, cinayetin planlı bir şekilde işlendiği iddia ediliyor.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran‘ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Olayla ilgili 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık yer alırken, iddianamede bir numaralı sanık olarak Narin’in amcası Salim Güran gösterildi.

Cinayet Planlı Gerçekleştirildi

Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi‘nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi‘nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili iddianame, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk başkanlığında hazırlandı. İddianamede cinayetin planlı bir şekilde işlendiği ve delillerin karartılmaya çalışıldığı vurgulandı.

Bir Numaralı Sanık: Amca Salim Güran

İddianameye göre cinayetin baş faili, Narin’in amcası Salim Güran olarak gösterildi. Muhtar olan Salim Güran’ın cinayeti organize ettiği, diğer şüphelilerle iş birliği yaparak Narin’in ölümüne sebep olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, suçlamaların ciddi delillere dayandığı ve sanıkların birçoğunun olay yerinde bulunduğuna dair kanıtların olduğu belirtildi.

Yargılama Süreci Başlayacak

İddianamenin ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde, 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanığın yargılanma süreci başlayacak. Başsavcı Çelenk, adaletin yerini bulacağına dair güvence verdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: