Narin Cinayetinin Düğümü İstanbul’da Çözülecek

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde, kesin ölüm sebebinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı detaylı incelemeler sonucunda belirlenmesi bekleniyor.

Diyarbakır’da 19 gündür kayıp olarak aranan ve cansız bedeni çuval içerisinde dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran‘ın cinayetiyle ilgili savcı tutanağı ortaya çıktı. Cinayete dair detaylı inceleme ve kesin ölüm sebebinin İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak araştırmalarla çözüleceği belirtildi.

Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerine göre, cesedin ciddi anlamda çürümeye başladığı ve somut bir beyanda bulunmanın şu aşamada mümkün olmadığı kaydedildi. Ceset üzerinde yapılan incelemelerde gözle görülebilir bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması tespit edilemediği ifade edildi.

Tutanakta, cesedin üzerinde çeşitli dokulardan 91 örnek alındığı belirtilirken, sol bacak diz kapağından itibaren bir kopma olduğu ve çuval içerisinde kaval kemiğinin bulunduğu ifade edildi.

Cinayetin düğümü İstanbul Adli Tıp’ta çözülecek

Savcı tutanağına göre, Narin Güran’ın kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için moleküler incelemeler ve patolojik çalışmalar yapılacak. Ayrıca, cesetten alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılacak detaylı incelemeler sonrasında cinayetin aydınlatılabileceği belirtildi.

Tutanakta yer alan bilgilerde şunlar kaydedildi:

“Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerine göre, cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın şu aşamada mümkün olmadığı, yapılan otopsi işleminde gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması ve iç kanama bulgusu elde edilemediği belirtilmiştir. Ayrıca, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına dair bir beyanda bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından yapılacak moleküler incelemeler ve İstanbul Adli Tıp Kurumu‘na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak araştırmalar sonucunda belirleneceği ifade edilmiştir.”

Soruşturma devam ederken, ceset üzerinde yapılan incelemelerin sonuçları merakla bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: