Naci Görür’den Bakan Murat Kurum’un Kahramanmaraş Raporuna Tepki: “Hiçbir Yer Yerleşime Uygun Değil”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Murat Kurum’un Kahramanmaraş raporuna tepki gösterdi: “O zonda hiçbir yer yerleşime uygun değil” dedi ve bölgede özel inşaat teknolojileri kullanılmasını önerdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum‘un açıkladığı Kahramanmaraş raporuna sert tepki gösterdi. Bakan Kurum’un “Bölgenin yerleşime uygunluk durumunu netleştirdik” açıklamasına karşılık Görür, “Beni affedin Sayın Bakanım ama o zonda Hatay’dan Adıyaman’a kadar hiçbir yer yerleşime uygun değil” diyerek eleştiride bulundu.

“Levha Sınırı Deprem Üretir, Milyonlarca Sene Daha Üretecek”

Naci Görür, bölgedeki fay hatlarının özelliklerine dikkat çekerek, “Söz konusu zon bir levha sınırı. Levha sınırları deprem üretir. Yaklaşık 13,6 milyon senedir deprem üretiyor, daha milyonlarca sene üretecek” dedi. Görür, bölgenin deprem tehlikesine işaret ederek, “Burası özel bir yerdir, özel planlama ve inşaat teknolojisi gerektirir” ifadesini kullandı.

“Sınırdaki Evler İçin Dikkatli Olmalıyız”

Görür, bölgedeki yapılaşma ile ilgili olarak, “Burada klasik bina yapamazsınız. Özgün inşaat teknolojisi, mimari ve yapı malzemeleri kullanmalısınız” uyarısında bulundu. Ayrıca, “Bu dar zonda hangi fay kırılırsa hasar verir” diyerek, bölgedeki yapılaşmanın titizlikle ele alınması gerektiğini vurguladı.

“Bugün Çektiğimiz Acıları Gelecek Nesillere Aktarmış Oluruz”

Naci Görür, son olarak, bölgedeki yapılaşma konusunda yanlış adımların atılması durumunda “bugün çekilen acıların gelecekte de süreceğini” belirtti ve “İşini bilen insanlarla çalışmazsak, çektiğimiz acıları gelecek nesillere ihraç etmiş oluruz” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: