‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ Sloganına İnceleme Başlatıldı

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenler hakkında inceleme başlatıldı. Olay, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçla yemin eden ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan teğmenler hakkında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından inceleme başlatıldı. MSB kaynakları, olayla ilgili “Eğer bir kusur varsa, gerekli işlemler yapılacak” açıklamasında bulundu.

MSB’den Açıklama

MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamada, olayın her yönüyle incelendiği ve disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru veya ihmali bulunan personel hakkında işlem yapılacağı belirtildi. İnceleme devam ederken, olayla ilgili hiçbir eyleme müsahama gösterilmeyeceği de vurgulandı.

Bahçeli ve AKP’den Tepkiler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yemin töreniyle ilgili sert eleştirilerde bulunarak, bunun bir ‘dış bağlantılı operasyon mekaniği’ olabileceğini iddia etti. Bahçeli, “Yemin gayesi nedir?” sorusunu yönelterek, polemiklerin üretildiğine dikkat çekti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise teğmenlere yönelik eleştirilerin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir” ifadesini kullandı. Çelik, teğmenlere yönelik hakaretlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve demokratik hakların saygı çerçevesinde kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Ne Olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrası teğmenler, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atarak yemin etmiş ve bu anlar sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Videonun yayılması üzerine bazı siyasi çevreler teğmenleri eleştirmiş, bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: