Murat Ağırel: “İsrail ile Ticaret, ‘Filistin’e Ticaret’ Adı Altında Devam Ediyor; Yerseniz”

Murat Ağırel, İsrail ile ticaretin, Filistin adı altında devam ettiğini belirterek TÜİK ve Ticaret Bakanlığı verilerine dayanan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, hükümetin 9 Nisan 2024’te 54 üründe İsrail ile ticareti yasakladığını duyurmasına rağmen, ticaretin “Filistin ile ticaret” adı altında devam ettiğini öne sürdü. Ağırel, TÜİK ve Ticaret Bakanlığı verilerine dayanarak, İsrail’e yönelik ticaretin kağıt üzerinde sıfır gösterildiğini, ancak Filistin’e ihracatın astronomik derecede arttığını belirtti.

Ağırel’in Verdiği Çarpıcı Rakamlar

Ağırel, kaleme aldığı yazısında dikkat çeken şu verilere yer verdi:

  • 2023 yılında Filistin’e 156 bin dolar olan çelik ihracatı, 2024 yılında 48 milyon 636 bin dolara çıkarak yüzde 30.930 oranında artış gösterdi.
  • 2023 yılında 13 bin dolar olan kablo ihracatı, 2024 yılında 1 milyon 753 bin dolara yükseldi.
  • 2023’te 0 dolar olan mermer ihracatı, 2024’te 5 milyon 844 bin dolara çıktı.
  • Filistin’e 749 bin dolar madeni yağ ve 12 milyon 811 bin dolar hazır giyim ihracatı gerçekleştirildi.
  • Orman ürünleri ihracatı 2024’te yüzde 27.861 artış gösterdi.

“Yerseniz!”

Ağırel, verilerle ilgili eleştirilerini şu şekilde dile getirdi: “Filistin’e yiyecek yemek bulamayan, kafasını sokacak yuva bulamayan insanlar için hazır giyim, makyaj malzemesi gönderiyoruz. Ancak bunlar kağıt üstünde. Asıl ticaret İsrail ile devam ediyor ve bu sadece bir oyun.”

“Ticaret Sadece Kağıt Üzerinde Durmuş Gözüküyor”

Murat Ağırel, Ticaret Bakanlığı‘nın açıklamalarına rağmen İsrail ile ticaretin gerçekten kesilmediğini ve tüm ticaretin Filistin üzerinden kağıt üzerinde devam ettiğini savundu. Bu durumu, iç siyaseti dizayn etme amacıyla yapıldığı eleştirisiyle noktaladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: