Münevver Karabulut’un Babası: “İçimde Büyük Şüphe Vardı, Mezarın Açılması Vicdanımızı Rahatlatacak”

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılma kararı sonrası "İçimde büyük şüphe vardı, çok mutluyuz" dedi.

15 yıl önce vahşice öldürülen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması kararı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. “İçimde büyük bir şüphe vardı. Bu şüphe artık ortaya çıkacak. Böyle bir karar alındığı için çok mutluyuz. Mezarın açılması vicdanımızı rahatlatacak” dedi.

Cem Garipoğlu’nun Mezarının Açılması Kararı

3 Mart 2009 tarihinde, İstanbul Bahçeşehir’de 17 yaşındaki Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Katil Cem Garipoğlu, tutuklandıktan 5 yıl sonra cezaevinde intihar ederek yaşamına son vermişti. Ancak Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun intihar etmediğini, kaçtığını ya da kaçırıldığını iddia ederek yıllardır bu konuda hukuk mücadelesi veriyordu.

Süreyya Karabulut’un avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu, sonunda karşılık buldu. Başsavcılık, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ve DNA testi yapılması için “fethi kabir” kararı aldı. Bu karara göre, Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak ve iddiaların doğruluğu araştırılacak.

Süreyya Karabulut’un Açıklamaları

Karar sonrası Sabah gazetesine konuşan Süreyya Karabulut, uzun süredir vicdanını rahatsız eden bu durumun nihayet aydınlığa kavuşacağı için mutlu olduğunu belirtti. 15 yıldır gözüne uyku girmediğini ifade eden Karabulut, şöyle konuştu:

“Benim kızıma olan manevi borcum vardı. Mezarın açılmasını imkansız görüyordum. Fakat avukatım bunu başardı. İçimde büyük bir şüphe vardı. Bu şüphe artık ortaya çıkacak. Böyle bir karar alındığı için çok mutluyuz. Mezarın açılması vicdanımızı rahatlatacak. Bir nebze olsun kamu vicdanı da rahatlayacak.”

Hukuki Süreç ve Kamu Vicdanı

Süreyya Karabulut, kızına duyduğu manevi borcu yerine getirmek için yıllardır mücadele verdiğini dile getirirken, avukatı Rezan Epözdemir’e de teşekkür etti. Karabulut, “Avukatım Rezan Epözdemir’e çok teşekkür ediyorum. Bu süreç boyunca gösterdiği çaba, kamu vicdanını rahatlatacak bir adım atılmasını sağladı” diyerek minnettarlığını belirtti.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması kararı, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırırken, DNA testlerinin sonucunun açıklanmasıyla birlikte bu konuda uzun süredir var olan şüphelerin giderilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: