Mpox Virüsü Türkiye’de: İlk Şüpheliler Ankara’da Karantinaya Alındı

Dünya Sağlık Örgütü, Mpox virüsü için en yüksek seviyeden alarm vermişti: Türkiye’de ilk şüpheli vakalar Ankara’da karantinaya alındı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Afrika’da görülen Mpox (M Çiçeği) virüsü için en yüksek seviyeden alarm verdi. Ülkeler arka arkaya tedbir kararları alırken, Türkiye’de de ilk şüpheli vakalar Ankara’da karantinaya alındı.

Ankara’da İlk Şüpheli Vakalar

Sözcü Televizyonu‘nun edindiği bilgiye göre, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastalığın tespiti için tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos’ta Bilkent Şehir Hastanesi‘nde karantinaya alındığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Ülkemizde Görülmedi”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M Çiçeği hastalığına dair yaptığı son açıklamada, “M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı” demişti.

Bakanlık olarak gerekli önlemleri aldıklarını belirten Memişoğlu, halkı paniğe kapılmamaları konusunda uyarmış ve “Korkuya ve paniğe gerek yok. M Çiçeği tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: