Motokuryeler Yemeksepeti’ne Tepkili: “Ölmek İçin Çalışmıyoruz”

Yemeksepeti’nin yeni uyumluluk kurallarını protesto eden motokuryeler, iş bırakma eylemiyle taleplerini dile getirdi. Kuryeler, zorlu çalışma koşullarına tepki gösterdi.

Yemeksepeti‘nin hafta başında uygulamaya koyduğu “uyumluluk kuralları” nedeniyle motokuryeler iş bırakma eylemi başlattı. Yeni kuralları “mobbing” olarak değerlendiren kuryeler, son dönemde çalışma koşullarının zorlaştırılması sebebiyle şirkete tepkili.

Yemeksepeti Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, seslerini duyurmaya çalıştı ancak şirket görüşme talebini reddetti. Bunun üzerine motokuryeler, birçok ilde gelen siparişleri kabul etmeyerek iş bıraktı.

Adana‘da iş bırakma eylemine katılan Motosikletli Kuryeler Derneği üyeleri, Yenibaraj mevkiinde bir basın açıklaması düzenledi.

“Ölmek İçin Çalışmıyoruz”

Yemeksepeti işçileri adına açıklamayı okuyan Yalçın Parmak, yeni kuralların kuryeleri tehlikeye attığını belirterek, “Bu sistem bizleri ölüme götürüyor. Kurallar kaldırılmalı, geri çekilmeli.” dedi.

Yeni kurallar kapsamında iki siparişi reddeden kuryenin bir gün çalıştırılmadığını, ekipman sorunları yaşayanlara üç gün vardiya verilmediğini, üç defa kaza yapanın ise işten çıkarıldığını vurgulayan Parmak, hız ve performans baskısının trafik kazalarına neden olduğunu ifade etti.

“Yemeksepeti bizim ölüm sebebimiz olmasın. Biz ölmek için çalışmıyoruz.” diye ekledi.

“İnsanca Çalışmak Bizim Hakkımız”

Kuryeler, sürekli olarak zorlu koşullarda çalıştıklarını ancak karşılığında yaptırımlarla karşılaştıklarını belirtti. “Muhatap bulamıyoruz, paket taşırken canımızı da taşıyoruz” diyen işçiler, insanca çalışma koşulları ve sabit bir sistem talep ettiklerini vurguladı.

Bir Yemeksepeti çalışanı, müşteriyle yaşanan bir sorun karşısında yalnız bırakıldıklarını belirterek, “Bir arkadaşımız müşteriyle sorun yaşadığında yönetimden biri ‘kaç’ dedi. Bize sadece emir veriliyor, iyileştirme yok.” dedi.

Bir diğer çalışan ise artan maliyetlerden şikayet ederek, “Benzin fiyatları arttı, maliyetlerimiz yükseldi. Bölgeler uzadı, daha fazla harcıyoruz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından motokuryeler, kent merkezinde bir konvoy oluşturdu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: