Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Serbest Dalışta İkinci Türkiye Rekoru

Milli sporcu Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda ikinci kez Türkiye rekoru kırdı. Çift palet kategorisinde 92 metreye ulaşarak bronz madalya kazandı.

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası‘nda mücadele eden milli sporcu Şahika Ercümen, ikinci kez Türkiye rekoru kırarak başarılarına bir yenisini ekledi. Yunanistan‘ın Kalamata şehrinde düzenlenen şampiyonada, çift palet kategorisinde 92 metre derinliğe ulaşan Ercümen, 3 dakika 27 saniyelik süresiyle Türkiye rekorunu kırdı. Daha önceki rekor, 91 metre ile yine Şahika Ercümen’e aitti.

Çift Palet Kategorisinde Bronz Madalya

40 ülkeden 140 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde yapılan çift palet yarışlarında Ercümen, bu derecesiyle bronz madalyanın da sahibi oldu. Milli sporcu, bir gün önce ise paletsiz ip destekli kategoride 82 metreye dalarak yine Türkiye rekorunu kırmıştı.

Şahika Ercümen: “Bu Şartlarda Rekor Kırabildiğim İçin Mutluyum”

Başarılı sporcu, şampiyonada iki Türkiye rekoru kırmanın kendisi için tarifsiz bir mutluluk olduğunu belirtti. “Bu sene sponsorum yoktu ve yeteri kadar antrenman yapamadım. Yarışma öncesi sağlık sorunlarım vardı” diyen Ercümen, tüm zorluklara rağmen ülkemiz için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ifade etti. “Bu şartlarda rekor kırabildiğim için çok mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi.

web sitesi uygulama / geliştirme: