MHP’nin Şikayetiyle Kılıçdaroğlu’na Dava: Siyasi Yasak İstemi

MHP'li vekillerin şikayetiyle CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "suç ve suçluyu övme" davası açıldı. 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturma, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter, Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu tarafından Şubat 2022’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçeyle başladı. Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kalkar kalkmaz, şikayet işleme konuldu.

Soruşturmanın Temeli: Kılıçdaroğlu’na Yöneltilen Suçlamalar

İddianamede, Kılıçdaroğlu’na yönelik çok sayıda suçlama bulunuyor. Bu suçlamalar arasında, Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü’nde yaptığı söyleşi ve 2015’te katıldığı televizyon programlarındaki demeçleri yer alıyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş hakkındaki eleştirileri ve barış süreci sırasında yaptığı konuşmalar da suçlamalar arasında bulunuyor.

MHP’li Vekillerin İddiaları

MHP’li vekiller, Kılıçdaroğlu’nu “suçluyu kayırma” ve “suç delillerini karartma” suçlarıyla itham ediyor. İddianamede, Kılıçdaroğlu’nun “ByLockçu milletvekilleri” listelerini Cumhuriyet Başsavcılıklarına teslim etmediği ve FETÖ‘nün siyasi ayağını açıklamaktan kaçındığı iddiaları yer alıyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun YSK üyelerine yönelik kullandığı “çete” ifadesi ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımları da suçlamalar arasında bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun Savunması

Kılıçdaroğlu’nun avukatları, MHP’li vekillerin suç isnadında bulunduğu eylemlerin büyük çoğunluğunun TBMM Grubu’nda yapılan açıklamalar olduğunu ve yasama sorumsuzluğu kapsamında değerlendirildiğini belirterek, cezai tatbikat yapılamayacağını savunuyorlar.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: