Melih Gökçek’in Mal Varlığına Haciz: Banka Kartları Bloke Edildi

Melih Gökçek'in mallarına 2.5 milyon TL’lik avukatlık alacağı nedeniyle ihtiyati haciz konuldu. Banka kartlarına bloke getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek‘in tüm taşınır ve taşınmaz varlıklarına haciz konuldu. İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gökçek’in eski avukatı Esennur Ezgi’nin talebi üzerine ihtiyati haciz kararı verdi. Gökçek’in, avukatlık ücretlerini ödememesi nedeniyle 2.5 milyon TL’lik bir borçtan dolayı bu karar alındı.

Yargı Süreci ve Haciz Kararı

Esennur Ezgi, Gökçek’in davalarını uzun yıllar takip etti ancak alacaklarını tahsil edemedi. Bu durum, taraflar arasında gerginliğe yol açtı ve konu yargıya taşındı. 7 yıl süren davalar sonrası İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, avukatlık ücretinin faiziyle birlikte 2.5 milyon TL‘yi bulduğuna karar verdi ve Ezgi’nin ihtiyati haciz talebini kabul etti.

Banka Kartlarına Bloke Konulması

Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda, İstanbul İcra Müdürlüğü yetkilendirildi ve Gökçek’in banka hesaplarına yönelik yazışmalar başlatıldı. 55 ayrı banka‘ya yazı gönderilerek, Gökçek’in banka kartlarına bloke konuldu. Bu durumda, Melih Gökçek, banka kartlarını alışverişte kullanamayacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: