Mega Kent’te Süper Hücre Bulutları: İstanbul’u Sağanak Yağış Vurdu

İstanbul'da yerel kuvvetli sağanak yağış etkili oldu. Karadeniz'den gelen süper hücre bulutları su baskınlarına neden olurken, şehirde ulaşım durma noktasına geldi.

Meteoroloji‘nin uyarısının ardından İstanbul‘un batı ve kuzey kesimleri ile Boğaz çevresinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış başladı. Mega Kent‘in bazı ilçelerinde gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Yağışların saat 15.00’e kadar sürmesi bekleniyor.

Süper Hücre Bulutları Su Baskınlarına Neden Oldu

İstanbul‘da Karadeniz üzerinden gelen süper hücre bulutları, yoğun yağışa ve su baskınlarına neden oldu. 7 kilometre kalınlığında olan bulut tabakasının geliş anı fotoğraflara yansıdı. Marmara Denizi üzerine doğru hareket eden süper hücre bulutları, yaklaşık 1 saat boyunca yoğun yağış bıraktı.

Hava Ulaşımı ve Şehir İçi Ulaşımda Zorluklar

Şiddetli yağmur, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı‘nda iniş yapacak uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

Şehrin birçok noktasında ulaşım durma noktasına gelirken, caddeler göle döndü ve birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. 1 saat sonra ise güneş tekrar yüzünü göstermeye başladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: