Meclis’ten Soylu’ya Yanıt: Dokunulmazlık Zırhı Devam Ediyor

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun, dokunulmazlığının kaldırılması talebine TBMM'den yanıt geldi: "Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur."

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, 26 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle başvuruda bulundu. Ancak, Meclis’ten gelen yanıtla, bu talebin karşılanamayacağı belirtildi. Soylu’nun başvurusu, hakkında herhangi bir tezkere olmadığı gerekçesiyle işleme alınmadı.

Soylu’nun Talebi Neden Reddedildi?

Süleyman Soylu, dilekçesinde, kendisine yönelik karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında dokunulmazlığının kaldırılmasının bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş imzalı yanıt, dokunulmazlığın kaldırılması için gerekli yasal süreçlerin mevcut olmadığını ve Soylu hakkında herhangi bir tezkerenin Başkanlığa ulaşmadığını vurguladı.

TBMM’nin yanıtında şu ifadelere yer verildi:

“Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler, Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır.”


Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: