Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Büyük Fark: İmamoğlu Siyasi Yasak Alırsa Ne Olacak?

İmamoğlu'nun olası siyasi yasağı sonrası yapılan ankette Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan’ın 12 puan önünde yer aldı.

MetroPOLL Araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Ahmak Davası” sonucunda siyasi yasak kararı onaylanırsa, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş en çok oy alacak isim olarak öne çıkıyor.

Araştırma, 28 ilde 12-19 Eylül 2024 tarihleri arasında 1576 katılımcı ile gerçekleştirildi. Ankete katılanlara “Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan ve Özgür Özel olursa kime oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Sonuçlara göre, Mansur Yavaş yüzde 40,3 oy oranı ile birinci sırada yer aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 28,7 ile ikinci olurken, Özgür Özel yüzde 12,6 oy aldı. Ankete katılanların yüzde 18,4’ü ise “Fikrim yok” veya “Cevap yok” seçeneğini işaretledi.

Ankette çıkan bu sonuç, İmamoğlu’nun olası siyasi yasağı halinde Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan karşısında önemli bir farkla öne geçebileceğini ortaya koyuyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: