Manş Denizi’nde Teknenin Alabora Olması Sonucu 12 Göçmen Hayatını Kaybetti

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan botlarının batması sonucu en az 12 göçmen hayatını kaybetti.

Geminin Fransa açıklarında dalgalı denizde zor duruma düşmesinin ardından büyük çaplı kurtarma operasyonu başlatıldı.

Fransız İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 60’tan fazla göçmeni taşıyan teknenin batması sonucu 12 kişinin öldüğünü, ikisinin kaybolduğunu ve birkaç kişinin yaralandığını söyledi. Ölenler arasında üç çocuğun da olduğuna inanılıyor.

Geçici bir tıbbi nokta kuruldu

Yerel yetkililer, birkaç kişinin acil tedaviye ihtiyaç duyduğunu ve Calais’nin yaklaşık 45 kilometre güneybatısındaki Boulogne-sur-Mer limanında geçici bir tıbbi nokta kurulduğunu söyledi.

Kurtarma operasyonuna katılan Fransız sahil kasabası Le Portel’in belediye başkanı Olivier Barbarin, “teknenin tabanının yırtıldığını” söyledi. Bay Barbarin, teknenin Salı günü sabah saat 7 civarında, yaklaşık dokuz mil kuzeydeki Ambleteuse sahilinden yola çıktığını söyledi.

“Gemide 60’tan biraz fazla kişi varken tekne alabora oldu. Çok sayıda insan olduğu için teknenin gövdesi çöktü ve hepsi suya düştü. Etrafta çok az gemi vardı,” dedi.

Devlet tarafından kiralanan bir gemi olan Minck, tekneyi zor durumda gördüğünü ve parçalanır parçalanmaz kurtarmaya gittiğini söyledi. Arama operasyonlarının hala devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Fransız Sahil Güvenlik gemileri Minck ve Abeille Normandie, Pas-de-Calais bölgesindeki Le Portel açıklarında arama kurtarma operasyonuna öncülük etti. 

Olay yerine kurtarma helikopterleri de gönderildi ve helikopterlerin inişine izin vermek için hoverport’taki plaj kapatıldı. Polis, itfaiyeciler ve acil servisler de kurtarma operasyonuna katıldı.

Bay Darmanin şunları söyledi: “Kayıpları bulmak ve mağdurlarla ilgilenmek için tüm hükümet hizmetleri seferber edildi. Seçilmiş temsilcileri ve acil durum hizmetlerini görmeye gidiyorum.”

Bu yıl kanalda en az 25 ölüm meydana geldi; bunların arasında , Nisan ayında geçişi yapmaya çalışırken ölen beş göçmenden biri olan  yedi yaşındaki bir kız çocuğu da vardı.

Manş Denizi’nden geçen göçmen sayısı 21 bini aştı

Kasım 2022’de, 30 kişiyi taşıyan şişme bir botun alabora olmasıyla meydana gelen en kötü olayda 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu yıl şu ana kadar Manş Denizi’ni geçen göçmen sayısı 21 bini aştı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine yakın olsa da rekor kırılan 2022 yılına göre yüzde 28 daha az.

Geçiş denemeleri, Salı günü erken saatlerde Meteoroloji Ofisi tarafından yayınlanan sarı hava uyarısına rağmen gerçekleşti. 

İçişleri Bakanlığı, Pazartesi günü zorlu ve dalgalı koşullara rağmen 351 göçmenin altı botla geçişi başarıyla gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: