Mangal Tepkisi Sonrası Kayseri’de 1 Ton Sucuk Döner Dağıtılacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Gastronomi Günleri'nde vatandaşa 1 ton sucuk döner ikram edileceğini duyurdu. Etkinlik 4-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz hafta AKP’li siyasilerin Kayseri’de düzenlediği mangal partisi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Tepkilerin ardından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında vatandaşlara 1 ton sucuk döner dağıtılacağını duyurdu.

Mangal Partisinin Ardından İkram Haberi

AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak‘ın da katıldığı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni’ndeki mangal partisi, ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar tarafından eleştirilmişti. Bunun üzerine, Büyükkılıç’ın yaptığı bu duyuru, Kayseri halkı için olumlu bir jest olarak değerlendiriliyor.

Gastronomi Günlerinde Sucuk Döner İkramı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında çeşitli ürünler ziyaretçilere ikram edilecek. Büyükkılıç, şeflerin de katılacağı etkinliklerde Kayseri’nin ünlü yiyeceklerinden olan sucuk, pastırma ve mantının ön plana çıkarılacağını belirtti. Ayrıca, 1 ton sucuk döner ile ilk defa böyle bir ikramda bulunacaklarını vurgulayan Büyükkılıç, Kayseri’nin gastronomi zenginliğini tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: