MAM 6284 Özel Fragmanı Yayında: “Ben Sadece Boşanmak İstemiştim”

Kadına yönelik şiddetin konuşulduğu “Mevzular Açık Mikrofon 6284 Özel!” fragmanı yayımlandı. Çocukları katledilen bir kadının sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Kadına yönelik şiddet ve erkek şiddeti konularının ele alındığı “Mevzular Açık Mikrofon 6284 Özel!” programının fragmanı yayımlandı. Fragmanda, çocukları boşanmak istediği erkek tarafından katledilen bir kadının sözleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

“Ben Sadece Boşanmak İstemiştim”

Çocukları, boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen bir annenin, fragmanda yaptığı konuşma, büyük bir üzüntüyle karşılandı. Kadın, “Yüz gündür atamadığım çığlığı atmaya geldim buraya. Ben sadece boşanmak istemiştim” ifadeleriyle yaşadığı trajediyi paylaştı. Kadın, 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi‘ni bilmediğini belirterek, iki çocuğunun babaları tarafından öldürüldüğünü anlattı.

Ünlü İsimler de Fragmanda Yer Aldı

Hazal Kaya ve Gülben Ergen gibi ünlü isimler de fragmanda yer aldı. Hazal Kaya, 2015 yılında yaşadığı bir ısrarlı takip olayını anlattı ve yaşadığı korkuyu dile getirdi. Gülben Ergen ise annesinin yıllarca dayak yediğine şahit olduğunu ve bu durumun kendisini derinden etkilediğini belirtti.

Oğuzhan Uğur’dan Özeleştiri

Programın sunucusu Oğuzhan Uğur, programda özeleştiride bulundu. Uğur, geçmişte seksist konuşmalar yaptığını ve o zamanlar bu konuşmaları samimiyet çerçevesinde değerlendirdiğini, ancak zamanla hatalarını anladığını söyledi. “Büyüdüm, geliştim, anladım” diyerek, program izleyicilerinin de bu farkındalığı kazanabileceğine inandığını ifade etti.

Programın Konukları

“Mevzular Açık Mikrofon 6284 Özel!” programının konukları arasında Mor Çatı Vakfı Gönüllüleri Avukat Perihan Neşeli, Uzman Psikolog Leyla Soydinç, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kurucuları Gülsüm Kav ve Fidan Ataselim, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği kurucusu Saadet Özkan, gazeteci Özlem Gürses, Sebuka kurucusu Avukat Aslı Karataş, sosyolog ve akademisyen Zeliha Burtek ile oyuncular Hazal Kaya ve Ezgi Mola yer alıyor.

Programın Gösterim Tarihi

“MAM 6284 Özel!” programının tamamı, Salı günü Gain Youtube kanalında ve Gain platformunda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: