Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın Küfürlü Paylaşımına X’ten Kısıtlama

X platformu, AKP'li Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın CHP'li Tuncay Özkan'a yönelik küfürlü paylaşımını sildi. Türkiye'de sınırlanan paylaşım, Almanya'da tamamen kaldırıldı.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), AKP Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı‘nın, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan‘a yönelik küfürlü paylaşımını sildi. Engelli Web‘in aktardığı bilgilere göre, platform, Türkiye ve diğer ülkelerde bu gönderinin görünürlüğünü sınırlarken, Almanya’da ise tamamen kaldırdı.

Olayın başlangıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ana muhalefeti “gösteriş müptelası elitistler” olarak tanımladığı bir paylaşımına dayandı. Bu paylaşımı alıntılayan Tuncay Özkan, Erdoğan’a “züppe” demişti. Bunun üzerine Nazırlı, Özkan’a yönelik ağır bir küfür içeren şu paylaşımı yaptı: “‘O*** ç***’ ile ‘o***nun ç***’ arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye, ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan‘nın dilinden dökülen salyalar ancak ‘o*** ç***’ndan sadır olabilir. Alçak herif.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP’li vekil Tuncay Özkan’a yönelik bir soruşturma açıldığını duyurmuştu. Ancak, Nazırlı’nın küfürlü paylaşımı nedeniyle henüz bir soruşturma başlatılmadı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: