Konya’da Polise Bıçaklı Saldırı: 33 Suç Kaydı Bulunan Saldırgan Vurularak Yakalandı

Konya’da sinir krizi geçiren Emre Köroğlu, bir polisi sırtından bıçakladı. 33 suç kaydı bulunan saldırgan vurularak yakalandı, yaralı polis hastaneye kaldırıldı.

Konya’nın Selçuklu ilçesi‘nde sinir krizi geçiren bir kişi, yardım çağrısı üzerine adrese gelen polis ekiplerine bıçakla saldırdı. Olay, 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 11.00 sıralarında Bayramoğlu Caddesi‘nde yaşandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, sinir krizi geçiren 1995 doğumlu Emre Köroğlu tarafından saldırıya uğradı. Köroğlu, bir polis memurunu sırtından bıçaklayarak ağır yaraladı. Mustafa Topuz adlı polis memuru, aldığı 7 bıçak darbesiyle hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise vurularak etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.

Saldırganın 33 Suç Kaydı Ortaya Çıktı

Yapılan incelemelerde saldırgan Emre Köroğlu’nun 33 suç kaydı olduğu belirlendi. Köroğlu’nun suç geçmişinde hırsızlık, yağmalama, gasp (ev ve otomobil) ve kasten yaralama gibi suçlar bulunuyor. Vurularak yakalanan Köroğlu’nun hayati tehlikesi bulunmuyor ve hastanede gözaltında tutuluyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı açıklamada olayın detaylarını paylaşarak büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi:

“Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E.K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır. Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum.”

Beyoğlu’nda Benzer Bir Saldırı

Bir gün önce, 12 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde benzer bir olay yaşanmıştı. Oytun Ilgaz isimli saldırgan, sabit noktada görev yapan bir polis memurunu arkasından yaklaşarak boynundan bıçaklamıştı. Gözaltına alınan saldırganın birçok suç kaydı bulunurken, hayati tehlikesi olmayan polis memuru tedavi edilip taburcu edildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: