Kızılcık Şerbeti’nde Tokat Gibi Sahne: “Bir Kadın Şikayet Ediyorsa Sebebi Vardır! Bunu Kimse Anlayamadı Bu Memlekette!”

Kızılcık Şerbeti dizisinin son bölümünde, kadın cinayetlerine dikkat çeken Kıvılcım’ın isyanı sosyal medyada gündem oldu. Tokat gibi sahne izleyicileri derinden etkiledi.

Kızılcık Şerbeti, son bölümüyle kadın cinayetlerine dikkat çeken bir sahneye imza attı. Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör ve Evrim Alasya gibi isimlerin yer aldığı dizide, Kıvılcım karakterinin kadın cinayetleriyle ilgili isyanı, izleyiciler arasında büyük yankı uyandırdı. Bu çarpıcı sahne, Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri ve taciz olaylarına güçlü bir mesaj niteliğindeydi.

Kadın Cinayetlerine Tokat Gibi Sahne

Son yıllarda Türkiye’de artan kadın ve çocuk cinayetleri, toplumun kanayan yarası haline geldi. Önce Narin Güran cinayeti haftalarca gündemi meşgul etti, ardından İstanbul’da bir kadının tacize uğraması ve son olarak Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner’in Fatih‘te vahşice katledilmesi toplumda derin üzüntü yarattı. Bu cinayetlere sessiz kalmayan Kızılcık Şerbeti, yeni bölümünde güçlü bir sahneyle bu olayları ekrana taşıdı.

Kıvılcım’ın Sözleri Gündem Oldu

Dizide Kıvılcım karakteri, kadın cinayetleri ve taciz olaylarına yönelik isyanıyla sahneye damga vurdu. Kıvılcım, “Ülkenin hali kadınların başına gelenler, benim yaşadıklarım ne ki. Can güvenliği yok diye bas bas bağıran kadınları bile koruyamıyoruz. Her gün yeni bir vahşet hikayesine uyanıyoruz. Bir köyde çocuk katlediliyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Başka bir yerde sokak ortasında iki adam taciz ediyor, bir annenin kızının kafası önüne atılıyor. Bu dünya nereye gidiyor?” sözleriyle izleyicilerin yüreklerine dokundu.

Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı

Kıvılcım’ın, “Sosyal medyada kınama mesajları yazılıyor ama bu mesajla olacak bir şey değil. Olan yine kadınlara oluyor. Tacizcilere, katillere karşı cezasızlık artık sona ermeli. Böyle bir şeyin hafifletici sebebi olabilir mi? Bir kadın birisini şikayet ediyorsa bunun bir sebebi olmalı, ya bunu kimse anlayamadı bu memlekette” sözleri ise izleyicilerde derin bir etki yarattı ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: