Kiralık Telefon Dönemi Başladı: Uzmanlardan Uyarı: Veri Gizliliğine Dikkat Edin

Teknoloji marketlerinin başlattığı akıllı telefon kiralama uygulamasında, tüketicilere fiyat farkı ve veri gizliliği konusunda dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Bazı teknoloji marketleri, akıllı telefonlar için uzun dönemli kiralama uygulamasını başlattı. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, bu uygulamaya karşı tüketicileri veri gizliliği konusunda uyardı ve kiralama bedelinin satış ücretinden daha yüksek olabileceğine dikkat çekti.

Kiralama ve Satın Alma Fiyatlarını Karşılaştırın

Son dönemde yaygınlaşan bu kiralama uygulaması kapsamında, kullanıcılar 12, 18 veya 24 ay gibi sürelerle akıllı telefonları kiralayabiliyor. Ancak Levent Küçük, tüketicilerin kiralama bedelinin, satın alma bedelinden yüksek olabileceğini belirterek, tüketicilere bu farkı iyi kıyaslamaları gerektiğini hatırlattı.

Veri Gizliliğine Dikkat

Küçük, kiralanan telefonlarda kişisel veri ve bilgilerin güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Kiralama süresi sonunda cihazı satın almayan kullanıcıların, telefonlarındaki tüm kişisel verileri mutlaka sıfırlamaları gerektiğini belirtti. Aksi halde bu bilgiler ilerleyen süreçte tüketicilere olumsuz yansıyabilir.

Tazminat ve Sigorta Kapsamı İyi Değerlendirilmeli

Küçük, kiralanmış cihazların kullanım sürecinde kaybetme gibi durumların da dikkate alınması gerektiğini ve tazminat ile sigorta kapsamının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: