Kayseri Belediye Başkanı Sucuk Partisi Eleştirilerine Yanıt Verdi: “Leblebi İkram Edecek Halimiz Yok”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sucuk partisinde Kayseri ürünlerini tanıttıklarını belirterek "Leblebi ikram edecek halimiz yok" dedi.

Kayseri’de düzenlenen sucuk partisi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. AKP’li siyasilerin katıldığı bu etkinlik, özellikle enflasyon karşısında halkın geçim zorlukları yaşadığı bir dönemde büyük tepki çekti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu eleştirilere karşı bir açıklama yaparak, Kayseri’nin ürünlerini tanıtmak amacıyla sucuk ikram ettiklerini belirtti.

“Kayseri Denilince Akla Sucuk Gelir”

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni’nde yapılan sucuk ikramlarına ilişkin açıklama yapan Büyükkılıç, “Kayseri denilince akla sucuk, pastırma ve mantı gelir. Yani leblebi ikram edecek halimiz yok” diyerek, etkinliklerde Kayseri’nin geleneksel ürünlerini tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, sucuk ikram edilen etkinliklerde Bakanlar Osman Aşkın Bak ve Hulusi Akar’ın da bulunduğunu, ancak kendilerinin sucuk yemediğini söyledi.

“Belediyenin Cebinden Para Çıkmadı”

Büyükkılıç, etkinliklerde belediye bütçesinin kullanılmadığını savunarak, bu organizasyonların Kayseri Ticaret Borsası ve esnafın desteğiyle yapıldığını belirtti. “Sucuk partisi düzenliyorlar diye ucuz siyaset yaparak bizi yıpratmaya çalışanları kınıyorum” diyen Büyükkılıç, eleştirileri haksız bulduğunu ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: