Kayıp Narin Olayında Anneyi Yıkan Gelişme: Gözaltına Alınan Kişi Aileden Biri Çıktı

Kayıp Narin Güran'ı arama çalışmaları sürüyor. Gözaltına alınan şüpheli, aile bireyi çıktı.Narin’in annesi haberi duyunca fenalaşarak yere yığıldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsalında kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 8. gününe girdi. İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen arama faaliyetlerinde 1 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, basına yaptığı açıklamada, “Çember iyice daraldı, çok kısa bir süre kaldığını değerlendiriyoruz. Narin’imize ulaşmak için elimizde deliller ve ifadeler var. İnşallah en kısa zamanda müjdeli haberi vereceğiz,” ifadelerini kullandı.

Olay Nasıl Gelişti?

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde, Kur’an kursundan çıktıktan sonra kaybolan Narin Güran’ı ailesi kendi çabalarıyla bulamayınca, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarmanın bölgeye intikaliyle birlikte, arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, AFAD ve diğer kurtarma ekipleri de katıldı.

Geniş Kapsamlı Arama Operasyonu

Arama çalışmaları, helikopter destekli olarak havadan, iz takip köpekleri ve dronlar ile karadan yürütülüyor. Bugüne kadar 12 binden fazla araç kontrol edildi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve geniş bir alanda arama yapıldı. Ayrıca, Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı.

Önemli Deliller Bulundu

Arama çalışmaları sırasında, Narin’e ait olduğu düşünülen bir çocuk terliği bulundu. Ancak, terlik numarasının farklı olduğu anlaşıldı. Yine de, bu ve diğer deliller laboratuvarda incelenmeye devam ediyor.

Son Görüntüler ve Gözaltı

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Okulun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Narin’in arkadaşlarıyla birlikte yürüdüğü ve sonra evine doğru tek başına yola çıktığı görülüyor. Arama çalışmalarının 8. gününde, bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin aile bireyi olduğu açıklandı. Narin’in annesi haberi duyunca fenalaşarak yere yığıldı.

“Çember Daraldı”

Tümgeneral Yıldırım, “Devletimiz tüm imkanlarını kullanıyor. İnşallah kısa zamanda Narin’imize ulaşacağız. Diyarbakır ve diğer illerden gelen komandolarımız, en ufak detayları bile titizlikle inceliyor. Çember daraldı, sonuca çok yaklaştık,” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: