Kayıp Narin 12 Gündür Aranıyor: Komandolar Arazide; Elbise ve Bez Parçaları Bulundu

8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 12. gününde devam ediyor. Komandolar arazide elbise ve bez parçaları buldu, soruşturma sürüyor.

Diyarbakır‘ın Bağlar ilçesi‘nde 8 yaşındaki Narin Güran‘ı arama çalışmaları 12. gününde devam ediyor. Komandolar ve AFAD ekipleri, Tavşantepe Mahallesi’ne komşu kırsal bölgelerde arama çalışmalarını sürdürüyor. Arazide bulunan elbise ve bez parçaları, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu‘na gönderildi.

Olayın Geçmişi ve Arama Çalışmaları

21 Ağustos’ta Kur’an kursundan çıktıktan sonra kaybolan Narin Güran, en son okulun güvenlik kameralarında, dört arkadaşıyla birlikte yürürken görülmüştü. Kaybolduğu günün akşamında, Narin’in babası Arif Güran, jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi. Bu bildirim üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

12 Gündür Devam Eden Aramalar

Aramalar kapsamında bugüne kadar 12 bin 565 araç kontrol edildi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi. Arama çalışmaları, 11 bin dönümden fazla alanda, 7 iz takip köpeği ile gerçekleştirildi.

Soruşturma Gelişmeleri

Narin’in kaybolduğu bölgede, farklı tarihlerde iki çocuk terliği bulundu ancak terliklerin Narin’e ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, ilk olarak Narin’in ağabeyi E.G. gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. Daha sonra Narin’in amcası S.G., arabasından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine gözaltına alındı. S.G.’nin işlemleri sürüyor.

Arazi Aramaları ve Yeni Bulgular

12. gününde devam eden arama çalışmalarında, komandolar ve AFAD ekipleri kırsal bölgede arama yaptı. Arazide ve mısır tarlalarında bulunan elbise ve bez parçaları, delil olarak incelenmek üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu‘na gönderildi. Arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

    Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

    web sitesi uygulama / geliştirme: