Kapalıçarşı’da İşgaliye Krizi: Esnaf Işıklarını Söndürerek Tepki Gösteriyor

Kapalıçarşı'da esnaflar, işgaliye ücretlerinin metrekare başına 8 bin ile 15 bin TL'ye yükseltilmesine tepki gösteriyor. Her gün 12.00’da ışık kapatarak protesto başlattılar.

Kapalıçarşı esnafı, işgaliye ücretlerine yapılan yüksek zamma karşı tepkilerini dile getirdi. Metrekare başına 8 bin TL ile 15 bin TL arasında değişen yeni işgaliye ücretleri, tarihi çarşının esnafını zor duruma soktu. Duruma tepki gösteren esnaf, her gün öğlen saat 12.00’de dükkanlarının ışıklarını kapatarak protesto başlattı.

Fatih Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda işgaliye ücretleri, dükkanların konumuna göre metrekare başına büyük oranda artırıldı. Esnaf, Mısır Çarşısı’nda metrekare başına 700-900 TL olan işgaliye ücretlerine kıyasla, Kapalıçarşı’da alınan ücretlerin çok yüksek olduğunu belirterek düzenlemenin gözden geçirilmesini talep ediyor.

Çalışmalar Hız Kazanmıştı
Geçtiğimiz ay Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kapalıçarşı’da işgallerin düzenlenmesi amacıyla yoğun çalışmalar başlattı. Bu süreçte, dükkan önlerinde belirlenen sınırların dışına çıkan işgallerle ilgili esnaflar uyarıldı ve işgaliye kaydı olmayan dükkanlarla ilgili tespit çalışmaları yapıldı.


Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: