Kaçak Derbi Yayınını İzleyenlere Emniyet Takibi: IP Adresleri Belirlendi

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini IPTV üzerinden izleyenlerin IP adresleri Emniyet tarafından tespit edildi. Yasal süreç savcılık tarafından yürütülecek.

Türkiye, dünyayla birlikte kaçak yayın sorunuyla mücadele ediyor. Özellikle büyük maçlarda korsan yayıncılık artarken, IPTV üzerinden Fenerbahçe – Galatasaray derbisini izleyenlere kötü haber geldi. Emniyet Siber Suçlar birimi, derbiyi kaçak olarak izleyenlerin IP adreslerini tespit etti.

Kadıköy’deki Kıtalararası Derbi‘nin galibi Galatasaray olurken, bir diğer kaybeden korsan yayıncılar ve bu yayınları izleyenler oldu. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve BeinSports ekibi, derbinin korsan yayına karşı korunacağını duyurmuştu. Ancak korsanlar, IPTV üzerinden maçı kesintisiz şekilde yayımladı ve izleyicileri zor durumda bıraktı.

Siber Suçlar Birimi IP Adreslerini Tespit Etti

Emniyet Siber Suçlar birimi, derbiyi IPTV üzerinden izleyen tüm kullanıcıların IP adreslerini tespit etti. Şu an için bu kişilerin nasıl bir yasal sürece tabi tutulacağı belirsizliğini korusa da, bir yaptırımın olacağı belirtiliyor.

Yasal Süreç Savcılıkta

Siber Suçlar birimi, tespit ettiği IP adreslerine sahip kullanıcıların kimlik bilgilerini savcılığa iletecek. Savcılık, dava açılmasına karar verirse, derbiyi kaçak izleyen kişilere evlerine ifadeye çağrıldıklarına dair bildirim gönderilecek ve savunmaları alınacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: