Javier Bardem’den İsrail’e Sert Eleştiri: “Radikal Hükümet Savaş Suçları İşliyor”

Oscar ödüllü Javier Bardem, San Sebastian’da İsrail’i insanlığa karşı savaş suçları işlemekle suçladı ve Batılı ülkelere İsrail'e desteği bırakma çağrısında bulundu.

Oscar ödüllü İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail’in tarihinin en radikal hükümeti tarafından yönetildiğini ve insanlığa karşı savaş suçları işlediğini söyledi. San Sebastian Uluslararası Film Festivali‘nde aldığı Donostia Ödülü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bardem, Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail’i ve ona destek veren ülkeleri eleştirdi.

Bardem, şu ifadeleri kullandı: “İsrail tarihinin en radikal hükümeti, insanlığa karşı savaş suçları işliyor. Hamas’ın acımasız saldırıları, Filistin halkının maruz kaldığı ağır cezaları haklı çıkaramaz. Çatışmanın sona erdirilmesi için Netanyahu ve Hamas’ın dışlandığı yeni aktörlerle müzakereler yapılmalıdır.”

“Toplum, İsrail’e yönelik eleştirinin antisemitizmle ilgisi olmadığını anlamaya başlıyor”

ABD, Almanya ve İngiltere’ye seslenen Bardem, “İsrail’e koşulsuz desteğinizi bırakın” çağrısında bulundu. Ayrıca, “Toplum olarak bu tür saldırılar karşısında pasif kalamayız. Hepimiz bu suçların mağduru ve bunları dile getirme sorumluluğuna sahibiz. Toplum, İsrail’e yönelik eleştirilerin antisemitizmle, Hamas’a yönelik eleştirilerin ise İslamofobi ile ilgisinin olmadığını anlamaya başlıyor” dedi.

Geçen yıl Donostia Ödülü‘ne layık görülen ancak ABD’deki sinema sanatçılarının grevine destek verdiği için ödülünü bu yıl alan Bardem, “Dünyada tüm bu yaşananları görüp kutlama yapmam mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bardem’in bu sözleri, basın toplantısındaki gazeteciler ve katılımcılar tarafından alkışlandı. 55 yaşındaki aktör, “No Country for Old Men” filmindeki rolüyle 2007 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü’nü kazanmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: