İsrail’de Suikast Planı: Türkiye Bağlantısı Dikkat Çekti

İsrail'de, İran destekli bir suikast planı ortaya çıkarıldı. Planın şüphelisi bir iş insanının Türkiye bağlantısı, İsrail basınında geniş yankı uyandırdı.

İsrail, İran destekli bir suikast planını ortaya çıkardı. Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey yetkililere yönelik suikast girişiminde yer aldığı şüphesiyle tutuklanan kişinin Türkiye bağlantısı, İsrail basınında geniş yankı buldu.

İran Destekli Suikast Planı

İsrail güvenlik güçleri, İran destekli bir suikast planında yer aldığı düşünülen İsrail vatandaşı bir iş insanını tutukladı. Şüphelinin Türkiye ile bağlantıları olan bir iş adamı olduğu belirtilirken, suikast planının İran’da yapılan iki toplantı ile değerlendirildiği kaydedildi. Bu plan, Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Şin Bet’in şefi Ronen Bar gibi isimleri hedef alıyordu.

Türkiye Bağlantısı

İsrail basını, özellikle iş insanının Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşlarıyla finansal bağlantıları olduğuna ve bu kişilerin suikast planını görüşmek üzere iş insanını Samandağ’a davet ettiklerine dikkat çekti. Ayrıca, suikast için önceden 1 milyon dolar talep ettiği ve silahlar için İran’dan 5 bin Euro aldığı da iddialar arasında.

İran’ın Misilleme Planı

İsrail gazetesi Jerusalem Post, suikast planının, Hamas lideri İsmail Haniye‘ye düzenlenen saldırıya karşı bir misilleme olarak İran tarafından planlandığını öne sürdü. İran, suikasttan İsrail istihbarat servisi Mossad‘ı sorumlu tutmuştu. Habere göre, İran, suikasta İsrailli işadamından Rus ve ABD’lileri de dahil etmesini istedi.

Türkiye’nin Rolü

Türk yetkililerin suikast planını önlemek için İsrail’le iş birliği yapıp yapmadığı henüz netlik kazanmadı. Ancak geçmişte Türkiye, İran’ın İsrail’e karşı eylemlerini önlemeye yönelik yardımlarda bulunmuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: