İsrail, Lübnan’a 60’tan Fazla Saldırı Düzenledi: En Yoğun Hava Harekatı!

İsrail, Lübnan'ın güneyine 60'tan fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılar, Gazze'deki savaşın ardından Lübnan'a yönelik en yoğun hava saldırıları olarak kaydedildi.

İsrail, Lübnan‘ın güneyindeki çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. Görgü tanıkları, saldırılarda birçok hedefin vurulduğunu belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan’ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldiği ifade edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise saldırılan noktalardan alevlerin yükseldiği görüldü.

60’tan Fazla Hava Saldırısı Gerçekleşti

Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 60’tan fazla hava saldırısı düzenlediğini öne sürdü. Ancak, saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından ve İsrail ordusundan resmi bir açıklama yapılmadı. Lübnan medyası, bu saldırıların, Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana Lübnan’a yönelik en yoğun hava saldırıları olduğunu bildirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri’nin Konuşması Öncesi Saldırılar Arttı

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah‘ın konuşma yapmasından önce Lübnan‘ın güneyine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı. İsrail basınına göre, bu gelişmeler üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, üst düzey güvenlik yetkilileriyle özel bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantının, İsrail’in Hizbullah‘a karşı attığı adımlar ve kuzey sınırı konusundaki çeşitli seçeneklerin değerlendirilmesi üzerine olduğu ifade edildi.

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

Lübnan’da, 17 Eylül‘de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazları patlatılmış, bu patlamalarda ikisi çocuk olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bir gün sonra ise 18 Eylül‘de çok sayıda telsizin patlaması sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 608 kişi yaralanmıştı. Lübnanlı yetkililer, olaylardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Saldırıların ardından, İsrail-Lübnan sınırında gerilim iyice yükselmiş durumda. 8 Ekim 2023’ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: