Instagram, Türkiye’de İhlal İçeren İçeriklere Müdahaleyi Sürdürecek

Instagram'ın Türkiye'de yeniden erişime açılmasıyla ilgili Meta, yetkililerle diyalog halinde olduklarını ve ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini belirtti.

2 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Türkiye’de erişime kapatılan Instagram, yeniden açıldı. Meta, Instagram’ın Türkiye’de yeniden erişime açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti ve yetkililerle diyalog halinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, ihlal içeren içerikler ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini vurguladı.

Instagram, Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından 2 Ağustos’ta erişime engellenmişti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından taziye mesajlarını engellediği için Instagram’ı eleştirmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise erişim kısıtlamasının katalog suçlar çerçevesinde değerlendirildiğini belirtmişti.

Yeniden Erişime Açılma Süreci

Instagram, cumartesi akşamı yeniden erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucunda, katalog suçlar çerçevesinde taleplerin karşılanacağı ve sansür konusunda ortak bir çalışma yapılacağı sözü üzerine erişim engelinin kaldırıldığını açıkladı.

Meta’dan Açıklama

Meta Sözcüsü, konuyla ilgili Reuters’a yaptığı yazılı açıklamada, Instagram’ın Türkiye’de yeniden erişime açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, yetkililerle diyalog halinde olduklarını ve ihlal içeren içerik ve hesaplar hakkında aksiyon almaya devam edeceklerini ifade etti. Sözcü, Meta’nın “Tehlikeli Örgütler ve Kişiler Politikası” çerçevesinde hareket etmeye devam edeceklerini, gerektiğinde haber değeri taşıyan içeriklere dair izinlerin uygulanacağını da belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: