Instagram, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Paylaşımlarını Sildi

Instagram, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "Siyonist" kelimesini içeren ve İsrail'i kınayan iki paylaşımını kaldırdı; bu sansür, sosyal medyanın sansür politikalarına dair tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Instagram, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın içinde “Siyonist” kelimesinin geçtiği ve İsrail’in kınandığı iki paylaşımını sildi.

Diyanet İşleri Başkanı Basın Müşaviri Burak Orhan yaptığı açıklamada, “Instagram Türkiye’de erişimin tekrar açılmasının ardından yeni skandal bir uygulamaya imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın Instagram hesabında yer alan iki ayrı mesajı dün silindi. Skandalın en ilginç tarafı üç ay önce yapılan uluslararası ‘Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesinde’ sayın başkanımız tarafından kamuoyuna duyurulan Filistin’deki katliamı kınayan sonuç bildirisinden yapılan paylaşımın silinmiş olması.

Kaldırılan her iki paylaşımdaki ortak nokta Siyonist kelimesi. Instagram’da Siyonist demek yasak sanırım. Ama katil İsrail’i her şekilde savunmak serbest. Instagram’ın paylaşımları kaldırması, Siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımını gizlemeye yetmeyecek, ne yaparsa yapsın insanlığa karşı işlediği suçların hesabını elbet bir gün verecektir” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: