İmamoğlu’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na Sert Tepki: “Allah Onu Islah Etsin”

Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'ün anılmaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sert tepki gösterdi: "Allah ıslah etsin."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesine sert tepki gösterdi. İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı eleştirerek, “Allah onu ıslah etsin” dedi.

Cuma Hutbesinde Atatürk’e Yer Verilmemesi Tepki Çekti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki cuma hutbesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine bu yıl da yer vermemesi tepkilere neden oldu. Cuma namazı sonrası açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı sert sözlerle eleştirdi.

İmamoğlu’ndan Erbaş’a Eleştiri

İmamoğlu, konuşmasında, “Diyanet İşleri Başkanı bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Siyaset yapıyor, birilerine yaranıyor. Kime yarandığını da bilmiyorum. Allah onu ıslah etsin,” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün adının hutbede yer almamasını eleştirerek, “Hutbede Atatürk’ün adı yok. Bu insanlar 1912 ve 1922 yılları arasında on yıl savaştı. Yüzyıllardır gerileyen, toprakları işgal edilen bir millet, devlet ilk defa dur dedi. Dur diyen o komutan Mustafa Kemal Atatürk,” şeklinde konuştu.

“Diyanet İşleri Başkanı Siyaset Yapıyor”

İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanı’nın milli ve manevi duyguları taşımadığını belirterek, “Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı, ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez bir Diyanet İşleri Başkanı resmen zaptetti, gasp etti. Bu milletin inancını da mahvetti. Allah ıslah etsin onu,” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: