İmamoğlu, Bakan Kurum’la Görüşmesini Değerlendirdi: “Çok Pozitif Bir Yaklaşımda Bulundular”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Murat Kurum'la yaptığı görüşmede İstanbul'un birçok önemli konusunun ele alındığını belirterek, pozitif bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. İmamoğlu, Bakan Kurum’un çok pozitif bir yaklaşımda bulunduğunu belirterek, “Açık kapı diplomasisi her zaman şarttır” dedi.

Şeffaf ve Saygın İletişim

İmamoğlu, Bayrampaşa Mustafa Itri İlk ve Ortaokulu’ndaki kırtasiye malzemesi dağıtım töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 10 Eylül’de Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmeyi değerlendiren İmamoğlu, kamu kurumlarının şeffaf ve saygın iletişiminin önemine vurgu yaptı.

İBB Başkanı, “Sonuçta arzu ettiğimiz şey oldu. Kamu kurumlarının birbiriyle şeffaf ve saygılı biçimde görüşmesi hizmetlerin aksamaması anlamına gelir” dedi. Ayrıca, İstanbul’da aksayan birçok konunun ele alındığını ve çözüm odaklı bir görüşme gerçekleştirildiğini belirtti.

Pozitif ve Verimli Görüşme

İmamoğlu, Bakan Kurum’un pozitif yaklaşımını öne çıkararak, “Sayfa sayfa her konuyu ele aldık. Kentsel dönüşüm, personel alımları, çevreyle ilgili atık su yönetimi gibi konularda çok verimli bir 1.5 saat geçirdik” dedi. İtfaiye ve zabıta gibi personel alımlarında yaşanan sıkıntıların da konuşulduğunu ekledi.

İmamoğlu, açık kapı diplomasisinin önemine vurgu yaparak, millete hizmet için her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti. “Hiç kimse makamın kendine ait olduğunu düşünmesin. Her makam millete aittir” ifadesini kullandı.

Olimpiyat Adaylığı ve Spor Bakanlığı İle Görüşmeler

İBB Başkanı, Avrupa Oyunları ve Olimpiyat adaylığı gibi konularda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılması gereken görüşmelerin henüz gerçekleşmediğini ifade etti. “Spor Bakanlığı ile aylardır görüşme talebimiz var, ancak bir türlü toplanamıyoruz” diyerek bu konuda da iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

Yargı Süreci Hakkında Görüşler

İmamoğlu, devam eden yargı süreciyle ilgili olarak da hukukçularına güvendiğini belirtti ve “Yargı en doğru kararı verecektir” dedi. Ayrıca, “Bu davanın bile görüşülmesi milletimiz adına üzüntü verici bir durumdur” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: