İbrahim Karagül: “Bir Savaş Olsa Bunlar Kılını Kıpırdatmaz, Kale Kapılarını İçeriden Açarlar”

İbrahim Karagül, 750 TL'lik Savunma Sanayi vergisine karşı çıkanları sert bir dille eleştirerek, "Bir savaş olsa kale kapılarını içeriden açarlar" dedi.

Gazeteci İbrahim Karagül, AKP tarafından hazırlanan ve Savunma Sanayii Destekleme Fonu için vatandaşlardan yıllık 750 TL alınmasını öngören yasa teklifine karşı çıkanları sert ifadelerle eleştirdi. Karagül, özellikle yüksek kredi kartı limitine sahip olan ve bu ücreti ödemek istemeyen kesimi hedef aldı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin zenginliklerinden faydalanan, en çok ‘açız’ diye bağıranlar, aslında savunmaya katkı yapmaktan kaçınanlardır. Bir savaş olsa, kale kapılarını içeriden açacak olanlar da bunlar” ifadelerini kullandı.

Screenshot

Yasa Teklifinin Ertelenmesi

AKP’li vekillerin imzasıyla Meclis’e sunulan Savunma Sanayii Destekleme Fonu Kanun Teklifi, vatandaşlardan alınacak 750 TL’lik yıllık vergi ve kredi kartı limitleriyle ilgili düzenlemeler içeriyordu. Özellikle 100 bin TL ve üzeri kredi kartı limitine sahip vatandaşlardan bu verginin alınması planlanmıştı. Ancak gelen yoğun tepkiler üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla teklifin görüşülmesi 2025 yılına ertelendi. Halkın yoğun tepkisi, kredi kartı limitlerinin düşürülmesi taleplerine de yol açtı.

Karagül’ün Tepkisi

İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, özellikle bu vergiye karşı çıkan zengin kesimi hedef aldı. Karagül, “Bu ülkeyi yeniden düşünmek lazım. Türkiye’nin savunmasına katkı yapmayı reddeden, sadece ‘açız’ diye bağıran bir kesimle karşı karşıyayız. Ancak bu kesim, ülkenin en çok zenginliklerinden faydalananlar. Bir savaş olsa, vatan için kılını kıpırdatmazlar” şeklinde konuştu.

Kredi Kartı Limiti Üzerinden Tartışma

Özellikle kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan vatandaşlardan alınacak yıllık 750 TL’lik vergi, sosyal medyada ve toplumda büyük yankı uyandırdı. Tepkilerin artması üzerine, birçok vatandaş bankalara başvurarak kredi kartı limitlerini düşürme talebinde bulundu. AKP’nin hazırladığı yasa tasarısı, vatandaşların tepkisiyle birlikte 2025 yılına ertelendi, ancak tartışmalar sürmeye devam ediyor.

Karagül’ün Eleştirileri Siyasi Gündeme Damga Vurdu

Karagül’ün “Bir savaş olsa kale kapılarını içeriden açacak olanlar bunlar” ifadeleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Eleştirileri, özellikle vergiye karşı çıkan ve ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara yönelik sert bir suçlama olarak yorumlandı. Karagül’ün bu açıklamaları, hükümetin ekonomi politikaları ve savunma sanayii ile ilgili tartışmaları da yeniden alevlendirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: