Hulusi Akar’dan Özgür Özel’e 100 Bin Liralık Tazminat Davası

Hulusi Akar, CHP lideri Özgür Özel’e 100 bin liralık tazminat davası açtı. Akar, Özel’in kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirtti.

Eski Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Akar’ın avukatı, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi‘ne başvurarak, Özel’in 11 Eylül’deki açıklamalarının hakaret içerdiğini ve iftira niteliği taşıdığını belirtti.

Akar’ın Sözleri ve Tepkiler

Hulusi Akar, bir programda yaptığı konuşmada, eğitimin amacının “Allah korkusu ve kuldan utanma” olduğunu söylemişti. Bu sözler, kamuoyunda tartışmalara yol açmış ve Özgür Özel, Akar’ı “siyasal İslamcı” olmakla eleştirmişti.

Özel’den Akar’a Sert Yanıt

CHP lideri Özgür Özel, Akar’a yönelik eleştirisinde, onun siyasal İslamcı olduğunu ileri sürmüş ve “Biz Hulusi Akar’ı kazıdık, altından siyasal İslamcı çıktı” ifadelerini kullanmıştı. Özel, Akar’ın darbe girişimi sonrasında önemli görevler aldığını da eleştirerek, Akar’ı Meclis Genel Kurulu’nda yüzüne karşı da eleştirdiğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: