Hizbullah Saldırısının Ardından İran Muhafızlarından Radikal Karar: İletişim Cihazları Yasaklandı

Lübnan’daki saldırıların ardından İran Devrim Muhafızları, tüm iletişim cihazlarını yasaklayarak güvenlik önlemlerini artırdı. Saldırılarla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Lübnan’da Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazları ve telsizlerin patlaması, İran’ın güvenlik stratejisini derinden etkiledi. İran Devrim Muhafızları, bu olaydan ders çıkararak üyelerine her türlü iletişim cihazını kullanmayı yasakladı. Reuters‘a konuşan iki üst düzey İranlı güvenlik yetkilisi, İran’ın nükleer ve füze sahalarındaki güvenlik önlemlerinin de artırıldığını belirtti.

İletişim Cihazları Yasaklandı

Saldırılarda 39 kişi hayatını kaybederken, 3 binden fazla kişi yaralandı. Patlamaların ardından İran Devrim Muhafızları, cihazların güvenilirliğini sorguladı ve tüm iletişim cihazlarının kullanımını durdurma kararı aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bu kapsamda tüm cihazları incelemek için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

İsrail Ajanlarına Yönelik Soruşturma

Patlayan cihazlarla ilgili incelemeler devam ederken, İran, güvenlik zaafiyetlerine karşı bir dizi tedbir aldı. Devrim Muhafızları, içeri sızma ihtimaline karşı, özellikle İsrail ajanları ile bağlantılı olabilecek personelleri araştırmaya başladı. Güvenlik yetkililerinden biri, bu kapsamda Devrim Muhafızları’nın orta ve üst düzey üyeleri için banka hesapları ve seyahat geçmişlerinin incelendiğini belirtti.

Nükleer ve Füze Tesislerinde Güvenlik Artırıldı

Bir diğer İranlı yetkili, İran’ın nükleer ve füze tesislerindeki güvenlik önlemlerinin önemli ölçüde artırıldığını ifade etti. İsrail’in, 2023 yılında İran’ın füze programını sabote etme girişimi sonrası alınan önlemlerin genişletildiğini vurgulayan yetkili, özellikle yeraltı tesislerinin korunduğunu söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: