Hasan Cemal, CHP’ye Seslendi: “İç Çekişmeleri Bırakın, Demokrasiye Odaklanın”

Hasan Cemal, CHP’ye hitaben yazdığı açık mektupta, Türkiye’nin en büyük sorununun Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, partiyi iç çekişmelere girmemeye ve demokrasi için mücadeleye çağırdı.

Deneyimli gazeteci Hasan Cemal, CHP içerisindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili olarak bir açık mektup kaleme aldı. Cemal, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere adı geçen adaylar Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘a seslenerek, “Türkiye’nin bir numaralı sorunu Tayyip Erdoğan’dır. Sakın ola kendi aranızda kavga çıkarmayın, kavga etmeyin! Görev ve sorumluluğunuz, 100 yıllık Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmaktır. 31 Mart bunun yapılabileceğini gösterdi. Durmayın, hedefe odaklanın” dedi.

“Türkiye’nin Önü Erdoğan’dan Kurtulmadan Açılamaz”

Hasan Cemal, T24’te yayımlanan yazısında, Türkiye’nin temel sorunlarının başında Erdoğan’ın “tek adamlığı” ve “Saray iktidarı”nın geldiğini belirtti. Türkiye’de demokrasi, barış, hukuk ve adalet gibi değerlerin hayata geçirilmesi için Erdoğan’ın seçim sandığında devrilmesi gerektiğini vurgulayan Cemal, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin elde ettiği başarının umut verici olduğunu söyledi.

CHP’ye Demokrasi Çağrısı

Cemal, CHP’nin tarihi misyonuna dikkat çekerek, “100 yıllık bir partisiniz. Cumhuriyet’i kuran partisiniz. Şimdi de görev ve sorumluluğunuz, 100 yıllık Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmaktır” ifadelerini kullandı. Yazısında, CHP’nin kendi içinde kavga etmemesi gerektiğini vurgulayan Cemal, partiyi demokrasi ve barış için mücadele etmeye çağırdı.

31 Mart Başarısı Üzerine İnşa Edin

Hasan Cemal, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin birinci parti olarak çıkmasının, Türkiye’de demokrasiye olan inancı yeniden canlandırdığını belirtti. “Bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü, güçler ayrılığı, özgür medya, düşünce özgürlüğü, kadın-erkek eşitliği ve dine saygılı bir laik düzen için mücadele edin” diyen Cemal, CHP’ye bu hedefe odaklanması gerektiğini hatırlattı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: