Haluk Bayraktar’dan İsrail İddialarına Net Yanıt: “Milli Kazanımları Operasyonlara Feda Etmeyeceğiz”

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail ile işbirliği iddialarına sert yanıt verdi: "Milli kazanımları sosyal medya operasyonlarına kurban etmeyeceğiz."

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şirketinin İsrail savunma sanayiyle işbirliği yaptığı iddialarına sosyal medya üzerinden sert bir yanıt verdi. Bayraktar, iddiaları “false flag” operasyonları olarak nitelendirerek, ülkenin milli kazanımlarını bu tarz operasyonlara kurban etmeyeceklerini ifade etti.

Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımlarda, Türkiye, İsrail ve Katar ordularının üretici firmalarının Azerbaycan’da ortak bir askeri fuar düzenlediğini öne sürdü. Cihan, Baykar’ın da sponsorlar arasında yer aldığı bu fuarın, İsrail devletine ait Israel Aerospace Industries (IAI) ile birlikte düzenlendiğini ve IAI’nin İsrail ordusunun savaş uçakları ve silahlarını ürettiğini belirtti.

“Sosyal Medya Operasyonlarına Karşı Milli Kazanımları Korumaya Kararlıyız”

Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar İsrail’den alınan Heron insansız hava araçları veya milyarlarca dolar harcanarak yurt dışından temin edilen askeri ürünlerin bu şekilde eleştirildiğini gördünüz mü? Türkiye, 20 yıl önce İsrail’den aldığı bu araçlar için büyük paralar ödedi. Yüksek maliyetli bu sistemler birçok operasyonel zorluğa da neden oldu.”

Türkiye’nin yerli savunma sanayisiyle çok daha ileri teknolojilere sahip ürünler geliştirdiğini vurgulayan Bayraktar, şunları ekledi: “Bugün Türkiye, dünyanın en gelişmiş SİHA’larını üretiyor ve bu ürünler dünya pazarında büyük bir başarı kazanıyor. Kardeş ülke Azerbaycan’daki ADEX Uluslararası Savunma Fuarı’nda Türk firmalarının üstlendiği dominant rol ve başarımız, bu gelişmenin en somut göstergesidir. Sosyal medyada yürütülen operasyonlara alışkınız. Ancak, milli kazanımlarımızı bu tür operasyonlara kurban etmeye asla niyetimiz yok.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: