Güran Ailesinden Yazılı Açıklama: “Ailemizin Karalanmasını Dış Güçlere Bağlıyoruz”

Güran ailesi, Narin Güran olayı sonrası aileye yönelik suçlamaları reddederek, karalama kampanyalarının dış güçlerin oyunu olduğunu savundu.

Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olarak arandıktan sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ailesi, yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Aile, başlarına gelen trajedinin ardından çeşitli karalama kampanyalarına maruz kaldıklarını ve bu kampanyaların dış güçler tarafından desteklendiğini ileri sürdü.

Olay, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde küçük Narin Güran’ın kaybolmasıyla başlamış ve 19 gün sonra cesedinin bulunmasıyla büyük yankı uyandırmıştı. Güran’ın yakın akrabaları arasında yer alan amcası Salim Gürkan ve köylüsü Nevzat Bahtiyar tutuklanırken, anne ve baba gözaltına alınmıştı.

Ailenin Açıklaması

Aile tarafından yapılan açıklamada, devletin olayın çözümü için seferber olduğu ve gerçeklerin ortaya çıkması için çalışmaların sürdüğü belirtilirken, şu ifadeler yer aldı:

“21 Ağustos günü kızımız Narin Güran’ın kaybolması nedeniyle Güran ailesi olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Devletimizin tüm birimleri olayın çözümü için seferber olmuş durumda. Kızımızın fail veya faillerinin bulunarak adalete teslim edileceğinden şüphemiz yok.”

Aile, medyada yer alan suçlamaların ve iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, bu süreçte dinlerine yönelik saldırıların da yaşandığını dile getirdi. Güran ailesi ayrıca, ailenin bir bütün olarak karalanmasının yanlış olduğunu ve olayların dış güçler tarafından manipüle edildiğini iddia etti.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’nin coğrafi konumu da bu karalamalara neden olan unsurlardan biri. Devletimizin bu oyunlara gelmemesini istirham ediyoruz. Ayrıca, mahkemelerin sonuçlarını beklemeden aileyi itham eden yazarlar da, seçim sonuçlarına bakarak mahcup olacaklardır.”

Yasal İşlemler Başlatılacak

Aile, olayın çözülmesinin ardından kendilerine yönelik yapılan suçlamalar ve saldırılar hakkında yasal süreç başlatacaklarını belirtti. Ayrıca, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak, yaşanan trajedinin siyasi malzeme yapılmamasını rica etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: