Güler Sabancı: “Türkiye Ekonomisi İçin Parlak Bir Gelecek Görüyoruz”

Güler Sabancı, Londra’da düzenlenen yatırımcı konferansında, Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini vurguladı.

Sabancı Holding, 2024-2029 yıllarını kapsayan 5 yıllık büyüme stratejisini Londra’da düzenlenen bir konferansla yabancı yatırımcılara açıkladı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu dönemde Türkiye ekonomisinin atılan doğru adımlarla parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine inandığını belirtti.

5 Yılda 2 Kat Büyüme Hedefi

Sabancı Topluluğu’nun Sermaye Piyasaları Günü etkinliğine dünyanın önde gelen 100’den fazla finans kuruluşu temsilcisi katıldı. Bu etkinlik, salgın sonrası Türk iş dünyası tarafından yurt dışında gerçekleştirilen en kapsamlı yatırımcı buluşmalarından biri olarak kaydedildi. Sabancı Holding, 5 yıl içinde net aktif değerini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Güler Sabancı: “Zorlu Dönem Geride Kaldı”

Konferansta konuşan Güler Sabancı, Türkiye’nin zorlu bir dönemi geride bıraktığını ve doğru adımlarla birlikte ekonominin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini vurguladı. Sabancı, “Ülkemizin potansiyeline olan güvenimiz artarak devam ediyor” diyerek, enflasyonla mücadelenin öncelikli olmasının iş dünyası için sevindirici olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olarak karşı karşıya kaldığı zorlukların yanında, sahip olduğu muazzam potansiyele dikkat çekti.

Küresel Oyun Kurucu Olma Hedefi

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ise Sabancı’nın gelecek stratejilerini açıkladı. Enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri, mobilite çözümleri ve dijital teknolojiler ana odaklarında büyüme hedeflediklerini belirten Alper, Sabancı’nın küresel ölçekte oyun kurucu olma amacını dile getirdi. Alper, “Bu oyun kuruculuğun getirdiği bilgi birikimini, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için seferber edeceğiz” dedi.

Dinamik Portföy ve Yeni Ekonomi

Alper, Sabancı Holding’in dinamik portföy yönetimi anlayışıyla gelecekteki büyüme stratejilerine değinerek, önümüzdeki 5 yılda mevcut net aktif değerlerini iki katına çıkarma hedeflerine odaklandıklarını vurguladı. “2029’a geldiğimizde, hem ana işlerimizdeki büyümenin hem de yeni iş kollarındaki ölçeklenmenin etkisiyle en az bir Sabancı daha yaratmayı amaçlıyoruz” diyerek, sürdürülebilir ve yenilikçi yatırımların önemine dikkat çekti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: