Fatih Altaylı: “Vietnam’ın Yüksek Teknoloji İhracatı 130 Milyar Dolara Ulaştı, Türkiye İse Kaynaklarını Betona Gömdü”

Fatih Altaylı, Türkiye’nin yüksek teknolojiye yeterince önem vermediğini belirterek, Vietnam ve diğer ülkelerin büyük ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye’nin yüksek teknoloji konusundaki yetersizliğine dikkat çekti. AKP iktidarının ülkenin tüm kaynaklarını betona ve asfalta harcadığını belirten Altaylı, yüksek teknolojiye önem verilmediğini vurguladı. Altaylı, “Yol, köprü ve binalar yaptılar, devleti uzun yıllar sürecek taahhütler altına soktular. Ancak teknolojiye ve özellikle yüksek teknolojiye hiç yatırım yapmadılar” diye yazdı.

Vietnam’ın Yüksek Teknoloji Başarısı

Altaylı, Vietnam’ın yüksek teknoloji ihracatının son yıllarda 250 kat artarak 130 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bu rakamın Türkiye ile karşılaştırıldığında çok daha büyük olduğunu ifade eden Altaylı, Türkiye’nin yüksek teknoloji ihracatının sadece 2,5 milyar dolar civarında kaldığını vurguladı.

Çekya ve Polonya’nın Teknoloji İhracatı

Altaylı ayrıca Çekya ve Polonya’nın da son yıllarda yüksek teknoloji ihracatlarını büyük oranda artırdığını belirtti. Çekya’nın ihracatı 43 milyar dolara, Polonya’nın ise 26 milyar dolara yükseldi. Bu ülkelerin yüksek teknolojiye yaptıkları yatırımların karşılığını aldıklarını ifade etti.

Yazısının tamamı için tıklayın

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: