Fatih Altaylı: “Siyasal İslam’ın Nihai Amacı, İlk 4 Maddeyi Değiştirmek; ‘Yapamazlar’ Demeyin, Son 20 Yılı Gözünüzün Önünden Geçirin”

Fatih Altaylı, Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi: "Siyasal İslam’ın nihai amacı, Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirmektir."

Gazeteci Fatih Altaylı, Anayasa’nın 3. maddesi üzerine başlayan tartışmalarda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş‘un açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Altaylı, siyasal İslam’ın nihai hedefinin Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirmek olduğunu iddia ederek, Kurtulmuş’un bu maddelerle ilgili olarak “algı operasyonu yapılıyor” söylemine katılmadığını ifade etti.

Altaylı, “Siyasal İslamcılık tam olarak böyle işler. Numan Kurtulmuş‘un yaptığı, önden gidip yolu açmak, mayınları tespit etmektir” dedi. Yazısında ayrıca, “Son 20 yılı gözünüzün önünden geçirin. ‘Bu kadarını yapamazlar’ dediğiniz kaç şeyi yaptılar” diyerek, geçmişte yapılması imkânsız görülen değişikliklere dikkat çekti.

Anayasa’nın İlk 4 Maddesi Üzerine Tartışmalar

Fatih Altaylı, Numan Kurtulmuş‘un Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili açıklamalarına gelen tepkilerin ardından, Meclis Başkanı‘nın “algı operasyonu” açıklamasını eleştirerek, “Ortada ne bir algı operasyonu var ne de bir yanlış anlama. Kurtulmuş bal gibi Anayasa’nın 3. maddesini hedef aldı” dedi. Altaylı, Kurtulmuş’un bu açıklamalarının daha önce Hüdapar liderinin ilk 4 maddeyi hedef almasıyla benzer olduğunu ifade etti.

“Yapamazlar Demeyin”

Altaylı, siyasal İslam’ın bu maddeleri değiştirmek için bir deneme atışı yaptığını belirterek, “Yapamazlar demeyin, son 20 yılı gözünüzün önünden geçirin. ‘Bu kadarını yapamazlar’ dediğiniz kaç şeyi yaptılar, bir düşünün. Onları yapanlar, bunu da yaparlar” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı’nın yazısının tamamı için tıklayın

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: